Lughnasadh is het feest dat het oogsten gaat beginnen. De overvloed van Moeder Aarde wordt gevierd en ook de herdenking van de Graangod Lugh.

 

De Graankoning Lugh ondergaat de dood en de hergeboorte is een heilig samengaan met de Godin. Het staat symbool voor de intieme relatie tussen de menselijke vruchtbaarheid en de vruchtbaarheid van het land.

 

In vroegere tijden werd de eerste geoogste graanbundel wordt geofferd aan Lugh.

Moeder Aarde geeft haar Hoorn van Overvloed met zoveel liefde en plezier, ze laat je meedelen in haar vreugde. Proef de smaak van haar heerlijke vruchten en groenten op je tong. Laat haar dranken je gehemelte strelen.

 

Het is een tijd van feestvreugde en het leven te vieren maar ook het erkennen dat de herfst weldra zal komen en de kou en de duisternis.

Het is de erkenning v.d. dood als onderdeel van het leven. De Dood die nodig is om rust en ruimte te creëren om nieuw leven geboren te laten worden. 

 

Het symbool van Lughnasadh is het goudgele graan

 

Het is een tijd om je voor te bereiden op de tijd die komen gaat.

Nu kun je terugkijken op de acties die je genomen hebt het afgelopen jaar, je kan gaan `oogsten` wat je gezaaid hebt.

Je kan iets laten gaan, iets opgeven wat niet meer werkt voor je, om te gaan naar een hoger en dieper niveau van creativiteit en je leven.

 

Door het loslaten kunnen we ook weer ontvangen, ontstaat er ruimte om te scheppen, te creëren.

Het is het feest van de transformatie, van beloning. 

Vier je successen van dit jaar. Vier dat je hard gewerkt hebt om te zijn waar je nu bent. En ben je daar nog niet, dan is het oké, alles heeft zijn tijd nodig.

Wees niet te hard voor jezelf.

Geniet van de 'oogst' die je wel binnengehaald hebt en deel dit met anderen. Want delen is fijn en geeft verbinding. Er is vast wel iemand die met jou zijn of haar 'oogst' wil delen.